Sådan virker C30 tabs

Derfor kan sportstøj lugte af sved efter vask.

Sved er ikke bare vådt og ubehageligt – det kan også lugte rigtig grimt. Din sved lugter ikke i sig selv. Det er bakterierne som lever på din hud, der sammen med din sved, skaber den ildelugtende og ubehagelige lugt. C30 Tabs fjerner sveden så der ikke er grobund for bakterier fra dit tøj ved 30⁰C vask.

Moderne sportstøj er ofte lavet i kunststof med gode svedtransporterende egenskaber – både til koldt og varmt klima. Tøjet er designet til at give udøveren en høj grad af komfort samt hjælpe udøveren i sin sport.

Sved i kunststoftekstiler er desværre et rigtigt godt grundlag for den bakterievækst som giver en ubehagelig lugt, og det kan oftest kun kan vaskes ved 30⁰C eller 40⁰C. Bakterierne bliver derfor  i sportstøjet efter vask – så tøjet kan virke surt og svedlugtende selvom det er nyvasket.  Du kender sikkert fornemmelsen af, at dit sportstøj begynder at lugte lige når du tager det på – det skyldes, der stadig sidder bakterier i tøjet.

For at fjerne lugten skal sveden ud af tøjet så bakterierne ikke kan leve.

Ingen vaskeenzymer eller sæber kan fjerne bakterier ved de lave vasketemperature kunststof  kræver  –  vil du bakterierne til livs, skal midlet virke ved 30⁰C vask. C30 Tabs er lavet til præcist det formål – at fjerne bakterier og  give dig komforten tilbage i dit tøj ved 30⁰C vask. (virker iøvrigt også ved endnu lavere temperatur).

Fjerner du ikke grundlaget for bakterievækst fra dit tøj, vil de eksisterende bakterier begynde at lugte med det samme du tager tøjet på efter vask. Er bakterierne fjernet, vil der gå et godt stykke tid før bakterierne kommer igen – typisk først når du er færdig med din sport og tøjet ligger til vask.

Sådan virker C30 Sport Hygiene Tabs

Ved at anvende C30 Sport Hygiene Tabs i din vask laver du aktiv ilt i dit vaskevand, så der ikke dannes basis for at bakterier kan nedbryde sveden og give dårlig lugt. At iltindholdet bliver aktivt fjerner svedresterne og bevirker at der ikke er grobund for bakterier, svamp og jordslåethed. Dit vasketøj bliver således frisk efter vask. C30 Sport Hygiene Tabs efterlader ikke kemiske stoffer eller parfume i tøjet efter skylning, og er derfor velegnet til forbrugere med allergi (vær dog opmærksom på vaskemidlet du evt. tilsætter). C30 Sport Hygiene Tabs er også skånsomt overfor miljøet, da den aktive ilt i vandet aftager efter et stykke tid, og vandet kommer tilbage til sin oprindelige tilstand. C30 tabs består af kaliummonopersulfat, maleinsyre, sulfaminsyre & natriumdodecylsulfat.

Dosering

Det er vigtigt at tabletten opløses i vaskevandet. Brug vaskemakinens sæbeskuffe så tabletten kommer med ind i maskinen og bliver opløst i vaskevandet – du bør sikre dig den kommer med ind i maskinen sammen med evt. vaskemiddel, læg den evt forrest i skylleretningen. Kommer du istedet tabletten direkte ind i tromlen sammen med tøjet, skal det kun være sammen med farveægte tøj dvs. ingen indfarvede bomulds tshirts mv. (du kan være uheldig og få pletblegning når tabletten opløses i direkte fysisk kontakt med tøjet). Er dit tøj kun er svedigt, men ikke beskidt, behøves ingen vaskemidler. Praktisk hvis du rejser meget og kun har mulighed for at skylle dit løbetøj op efter brug.

Normal brug/ sportsvask        
Storvask + 6 kg                          
Ekstra høj hygiene ved sygdom/sår
Kraftigt jordslået tøj

Håndvask/iblødsætning

1 tab
2 tabs
2 tabs
2-3 tabs

1 tab/5 ltr. vand

Program valg

Tiden tøjet får i vaskevandet med aktivt ilt spiller en rolle. Som minimum bør du vælge et program som giver 30 min. i vaskevandet.  Du vil normalt kunne vaske på maskinens korte programmer, men vær opmærksom på at længere tid i vaskevandet giver bedre effekt. Det effektive temperatur valg ligger fra 10-50 grader.

Sådan kan du anvende C30 Sports Hygiene Tabs

Du kan anvende C30 Sports Hygiene Tabs sammen med alle tekstiltyper som kan vaskes i vand. Vær opmærksom på at anvende C30 Sports Hygiene Tabs sammen med det korrekte vaskemiddel f.eks uldvask, såfremt det behøves.

Du kan også med stor fordel vaske tøj som normalt kræver 60⁰C-90⁰C ved 30⁰C, f.eks undertøj og andet, hvis du anvender C30 Sport Hygiene Tabs.  Så sparer du energi, skåner dit tøj og forlænger levetiden.