Vejen til professionel rytter og Tour de France.

  • Vejen til professionel rytter og Tour de France.

09. juni 2016

C30 Sport Hygiene Tabs taler med Bekim Christensen, tidl. Tour de France vinder for CSC, om cykelsporten og hvad der motivere ?

Jeg stoppede som 19 årig fuldstændig med cyklingen i 1993. Det blev til en pause på 3 år helt uden sport. Cykel bacillen var dog stadig i blodet. Jeg kunne se,  at mange af dem jeg kørte sammen med – nu blev fuldtids professionelle såsom Frank Høi, Michael Blauzun, Jakob Piil mfl.  Så jeg besluttede at starte igen i 1997, med en klar målsætning om også at blive fuldtids professionel cykelrytter inden 3 år.

Det lykkedes mig i 1999 at tegne kontrakt med FC Bayer Worringen et tysk UCI kontinentalhold.  Til en fyrstelig gage på 1000 DM/md plus kost og logi. Så den professionelle karriere startede med at køre rigtig mange løb i Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig – og få fornøjelsen af at dele værelse med andre ryttere når vi havde fri. Så der er virkelig forskel på stjerner og vandbærer i cykelverdenen.

Allerede året efter kom jeg til det bedre og større hold Team Coast. Et hold som var stort og meget professionelt opbygget med store ambitioner.  Team Coast var et hold der tegnede kontrakt med nogle af verdens bedste ryttere såsom Alex Zülle,  Jan Ullrich,  Fernando Eskartin, Fabrrizio Guidi Fabrizio, Frank Høj mfl.  Og vi var et af de mest vindende hold, med 38 sejre som Pro team hold i 2002 sæsonen. Derfor var det også en stor skuffelse, at Team Coast ikke blev inviteret med til Tour de France.

Ballonen sprak til Amstel Gold Race i 2003 – Vi havde ikke fået løn i 3 mdr og UCI  nægtede holdet at  starte. Så holdet blev erklæret konkurs. Det var helt sikkert en konskvens af holdets manglende udtagelse til Tour de France.

Hvordan kom du videre midt i sæsonen uden kontrakt ?

Skæbene ville, at jeg kom til at flyve hjem med Bjarne Riis fra Amsterdam. Bjarne ville gerne hjælpe mig i situationen og tilbød en kontrakt på CSC holdet.  Detaljerne faldt på plads og jeg stillede op til mit første løb som CSC rytter i Schweitz Rundt.

Schweitz Rundt er et etapeløb, som har en særlig status som forberedelse til Touren bla. specielt med de mange stejle bjergeetaper og det slutter ca. 14 dage før Tour de France.  Man skal huske der er 25 ryttere på et hold, men kun 9 får plads på holdet til Touren. Og jeg fik kæmpet mig frem til en samlet 17. plads i Schweitz Rundt som bedst placerede CSC rytter.

Jeg husker stadig da jeg ringede til Bjarne for at spørge til Tour de France. Han er jo ikke ligefrem speedsnakker og mand af mange ord. Da jeg spurge om muligheden for at komme på holdet var der stille i telefonen længe – hvorefter det kom ”Så du kunne tænke dig at køre Tour de France ?” ”Det vil jeg mægtig gerne” svarede jeg – stilhed – ”Nå – men det har du vist også gjort dig fortjent til” – Det var bare 10 dage før starten til Touren.

Afslutningvis kan du sige noget om C30 Sport Hygiene Tabs ?

Specielt min kæreste er begejstret – min egen lugtesans er ikke for god, men hun kan lugte alting. Og det er rart at vide, at når jeg efter træningen står og snakker med kammeraterne,  så lugter jeg ikke grimt af ged, men er helt frisk i tøjet.

Gå til bloggen Gå til shoppen


Kommentarer:

bubblemedia