Talent er ikke nok..

  • Talent er ikke nok..

06. juni 2016

Talent er ikke nok – motivationen skal også være på plads !

C30 Sport Hygiene Tabs taler med Bekim Christensen, tidl. Tour de France vinder for CSC, om cykelsporten og hvad der motivere ?

I drengeårene er det sjovt at være god – man er motiveret til at hænge med, når man får succesoplevelser. Træningen var dog noget ustruktureret.  Jeg mødte bare frem og kørte nogle kilometer sammen med de andre drenge i Horsens Amatør Cykelklub - så der var ikke rigtig nogen fremgang, talentet måtte bære det hele.  Træningen blev først seriøs som junior rytter – jeg havde selv læst et blad, som fortalte om intervaltræning – så jeg begyndte selv at træne mere struktureret med 2 interval pas om ugen.

Det gav fremgang,  så jeg blev udtaget til Junior landsholdet i banekørsel.  Jeg husker stadig at modtage brevet fra DCU med udtagelsen til landsholdet, som et af mine højdepunkter – det er rigtig stort når man kun er 16 år. Vi kørte rigtig mange etapeløb og jeg kørte hver uge til Århus for at træne på bane.

1991 VM i Colorado Springs var et af de store øjeblikke som Juniorrytter.  Kun 17 år gammel var jeg med på VM holdet. Jeg havde været til test på Odense Universitets Hospital og fik målt mit kondital til 80 – så jeg var skarp.  Vi startede med et 3 ugers træningslejr ophold  i 2000 meters højde på det Olympiske Center – der hvor alle stjernerne trænede.  Hele 4000m holdet var 110% klar og motiveret og med under 3 omgange tilbage i tidskørslen lå vi til at køre 3. bedste tid, hvilket ville bringe os direkte i semifinalen. Vi havde et meget stærkt hold og en stærk tro på at vi skulle have metal med hjem.

Men cykelløb er uforudsigeligt – hele holdet styrtede med 60km/t, fordi rytteren i 2. position lavede en fatal kørefejl . Vi fik 5 min til omstart, men en rytter havde brækket armen og vi andre var meget rystet over oplevelsen og kunne slet ikke sætte os op til at præstere på det niveau med så kort tid, så  det satte ligesom en stopper  for det VM.

Det kræver vel lidt at komme over den skuffelse ?

Mit første år som senior,  startede jeg ligesom andre oprykkere som B-rytter.  Jeg manglede et enkelt point under DM i Århus for at kunne starte som A-rytter. Og det lykkedes at få de nødvendige point på enkeltstarten  så jeg kunne starte som A-rytter til samlestarten. Det lykkedes mig at kæmpe mig frem til en 7.plads ved DM som Elite/A-rytter, i et felt som talte ryttere som Bjarne Riis, Bo Hamburger mfl. Så det var en god start som eliterytter, det viste jeg kunne være med blandt de bedste.

Allerede året kørte jeg sur idet. Var på det tidpunkt en del af bruttotruppen til OL og havde rigtig mange løb og træningslejre – jeg blev simplethen træningstræt og skulle samtidig have mit første barn. Motivationen var væk og tilværelsen med konstant træning blev for meget. Det var ligesom træningen åd alt og der ikke var noget overskud. Derfor stoppede jeg som 19 årig fuldstændig med cyklingen i 1993. Det blev til en pause på 3 år helt uden sport..

Afslutningvis kan du sige noget om C30 Sport Hygiene Tabs ?

Jeg ville ønske jeg havde haft produktet noget før.  Specielt som cykelrytter,  men også  på træningslejre,  kan tøjet være en stinkende affære, hvis man ikke har råd til nyt tøj hele tiden. C30 er meget effektiv til at fjerne lugten i tøjet,  så det bliver helt friskt som nyt.

Gå til bloggen Gå til shoppen


Kommentarer:

bubblemedia