Mor som Sportsdirektør

  • Mor som Sportsdirektør

29. april 2016

"Min mor som Sportsdirektør på et UCI-hold – hvem skulle tro det”  siger Christina Siggaard om sin mor, Kia Siggaard.

” Det var helt sikkert ikke efter bogen – men det er rigtig nok” siger Kia, en af de mange forældre som er en aktiv støtte i baglandet for Danmarks talentfulde UCI kvinderyttere.  Og der var nok ikke nogen, som kunne forudsige hvad familiens engagement i cykelsporten ville føre til.

I et meget problematisk første sæson som UCI-rytter for Team Firefighters i 2014 måtte Christina Siggaards mor springe til, da holdet pludselig stod uden  ledere og hjælpere under Flandern Rundt.  ” Med lidt snakken frem og tilbage, endte det med jeg blev sportsdirektør for holdet og Christinas far blev cykelmekaniker, så holdet kunne deltage i løbet” siger Kia. Efterfølgende blev holdet lukket ned.

”Det viser hvor svært det er, at få tingene til af fungere for de kvindelige cykelryttere.  Selvom de tegner kontrakt med UCI-hold, er pengene så små, at der ikke er penge til ret meget – pigerne må selv betale for forplejning under træning og får ikke en rigtig løn som cykelrytter. Og de træner jo ligeså seriøst som de mandelige kolleger – men der er bare ikke de samme sponsorer”

Som mor til et af danmarks store talenter, Christina Siggaard, ved hun hvad hun taler om. ”Det er svære vilkår –  der er ikke noget med flotte tour busser og en stab som ordner alting. Pigerne må klare rigtig mange ting selv efter løbene”

”Så længe det går godt bliver man jo ved...”

”Det har aldrig rigtig været en beslutning  - kun at Christina ville prøve livet som udenlands proff” siger Kia. Og det gået godt for Christina Siggard. Startede med at cykle i 2006 pga. en håndbold skade og allerede på U-17 landholdet i 2007, hvor hun vinder bronze ved VM U-17 allerede i 2011. Idag kører Christina Siggaard for BMS-Birn UCI kvindehold.  Og holdets ambition for 2016 er UCI point og kvalifikation til ”La Course 2016” som afvikles på sidstedagen af mændenes Tour de France.

På trods af de gode takter fra holdet,  er der stadig brug for et stærkt baggland for at indfri de sportslige præstationer. De mange timers træning og mange kilometer i sadlen kræver hjælp til kost, vask af tøj, cykel vedligehold mm.

”Jeg er blevet lidt af en ekspert i cykeltøj” siger Kia

 ”Med lillebror Søren som kører som første års kontinental rytter for Team Soigneur og Christina som UCI-rytter for BMS-Birn bliver det næsten til en daglig vask af cykeltøj her i huset.  Jeg har prøvet de forskellige special vaskemidler til sportstøj, men de er utrolig dyre og lugten komme uden undtagelse hurtigt tilbage - så jeg var egentlig gået tilbage til almindelig vaskepulver.  Så da C30 Sport Hygiene Tabs kom med et nyt produkt,  var jeg noget skeptisk.  Men jeg må sige, at produktet virker rigtig godt – cykeltøjet bliver friskt som nyt og det er til at betale –  som cykelmor, sportsdirektør, og nu også som ambassadør for C30 Sport Hygiene Tabs kan jeg trygt anbefale det til andre” siger Kia smilende.

Kia håber vilkårene bliver lidt nemmere for kvindecyklingen fremover . ” Der er annonceret 2 engelske kvindecykelløb for næste sæson med store penge præmier, det tyder på en øget interesse for pigerne.  Hvis vi nu også får mere live-streaming af løbene kunne det også lokke flere sponsorer til.  Vi er selvfølgelig klar til bakke både Søren og Christina op med det vi kan – sålænge de har lysten og energien.

SHOP C30TABS

Gå til bloggen Gå til shoppen


Kommentarer:

bubblemedia